Storöringen – Närmare än Du Tror 43:3343:33

  • 0
Published on 2015-05-14

DVD-stororingentrailerbioguiden

 

 

Turismen och de storskaliga industrierna kommer sällan överens om hur naturresurserna skall användas. Guideföretag kan ha svårt att få tillstånd att bedriva småskalig ekologisk turism medan gruv -och skogsbolag har lättare att få tillstånd att bedriva sin verksamhet med skövlad natur som följd. Hur skall man tänka om naturanvändningen och framtiden?  Vilken plats har turismen i det samhanget och hur kan man försvara t.e.x. lyxresor med helikopter till fjällen?

Tomas Jönsson och Fredrik Broman tar sig an att fundera kring olika stora och tunga ämnen, men det finns också tid för lättsammare diskussioner kompisar emellan. Givetvis får vi både se och höra mycket runt fiske i allmänhet och om öringar i synnerhet. Glädjen och kamratskapen vid strömmarna är genuint äkta och blommar ut i många tankekorn vid lägereldarna.

Allt material är filmat i Arjeplogsfjällen och Ritsem sommaren 2012, en sommar som inte kommer att gå till historieböckerna som någon av de varmaste. Vissa delar av fjällkedjan hade ingen sommar alls, och ofta flugfiskades det i hård blåst och regn, några gånger kom det t.o.m. snö! Men humöret var alltid på topp! Utöver Fredrik och Tomas möter vi också andra fiskekamrater som följde med på de olika turerna.

Allvar, humor och fiske i skön blandning. En sevärd film även om man inte skulle vara fisketokig.

Filmad 2012Diplom_Khanty_2016

Samproducerat av Petri Storlöpare, Fredrik Broman och Tomas Jönsson
Musik: Yana Mangi, Earth Shadow

Längd: 44 min
Språk: svenska

Idé: Tomas Jönsson
Foto: Fredrik Broman
Klippning: Petri Storlöpare

Vinnare av kategorin “Ecological Travelling” på den ekologiska filmfestivalen Save and Preserve i Khanty-Mansiysk i Ryssland 2016.

DVD Storöringen – Närmare än Du Tror
150 kr Inklusive moms och porto.

PayPal Acceptance Mark

Det går också bra att betala med postgiro. Glöm inte att skriva namn och adress! 5386-8378

Om du tittat på videon och tyckte om den, och vill visa din uppskattning, då är donationer alltid till stor glädje. Oavsett summa. Ni kan trycka på knappen nedanför och donera via PayPal men det går också bra att sätta in på postgiro 5386-8378.

Allt är självfinansierat. Inte en krona i bidrag från statliga, regionala, kommunala eller andra organisationer. Varje beställd DVD och donation är faktiskt till stor hjälp.

Till alla er som väljer att stötta filmen ekonomiskt; tack för att ni hjälper lokala, oberoende filmare att överleva.
Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"