Trailer – Cut off by mountains, connected with rivers01:58

  • 0
Published on 2015-05-15

cutt_off_by_mountains-posterRegissören Tamara Souchko följer i filmen sitt eget folk och deras liv under ett år i Tofalaria. Tofalaria anses vara östra Sibiriens mest isolerade område. Här bor 500 personer från Tofafolket, som sägs vara ättlingar till Djingis Kahn och hans krigare. I Tofalaria finns inga vägar. Hit kommer man bara med helikopter om man inte vill pröva att köra på de frusna floderna under vintern. Tack vare denna isolerade tillvaro har Tofafolket kunnat bevara sina gamla traditioner. I dag lever de framförallt på renskötsel, jakt och boskap. Filmens regissör ställer den smärtsamma frågan – hur länge till kommer Tofalaria att finnas kvar?

Språk: ryska, engelsk text

Filmare: Tamara Sushko

Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"