Trailer – Storöringen02:01

  • 0
Published on 2015-05-18

filmenTurismen och de storskaliga industrierna kommer sällan överens om hur naturresurserna skall användas. Guideföretag kan ha svårt att få tillstånd att bedriva småskalig ekologisk turism medan gruv -och skogsbolag har lättare att få tillstånd att bedriva sin verksamhet med skövlad natur som följd. Hur skall man tänka om naturanvändningen och framtiden?  BioguidenVilken plats har turismen i det samhanget och hur kan man försvara t.e.x. lyxresor med helikopter till fjällen?

Tomas Jönsson och Fredrik Broman tar sig an att fundera kring olika stora och tunga ämnen, men det finns också tid för lättsammare diskussioner kompisar emellan. Givetvis får vi både se och höra mycket runt fiske i allmänhet och om öringar i synnerhet. Glädjen och kamratskapen vid strömmarna är genuint äkta och blommar ut i många tankekorn vid lägereldarna.

Allt material är filmat i Arjeplogsfjällen och Ritsem sommaren 2012, en sommar som inte kommer att gå till historieböckerna som någon av de varmaste. Vissa delar av fjällkedjan hade ingen sommar alls, och ofta flugfiskades det i hård blåst och regn, några gånger kom det t.o.m. snö! Men humöret var alltid på topp! Utöver Fredrik och Tomas möter vi också andra fiskekamrater som följde med på de olika turerna.

Allvar, humor och fiske i skön blandning. En sevärd film även om man inte skulle vara fisketokig.

 

Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"