Trailer – Röster från Finnmark00:00

  • 0
Published on 2020-04-15
Om videospelaren ovan inte fungerar så går det att se trailern här: Trailer – Röster från Finnmark

Biopremiären blir på Saga Bio i Gunnarsbyns Folkets Hus någon gång under våren / sommaren 2020 när allt har återgått till mer normalt igen efter corona-tiden.
Vill ni hålla koll på när filmen premiärvisas så kan ni bokmärka den här sidan eller prenumerera på Gunnarsbyns Folkets Hus sida. Det går givetvis också bra att föreslå för er lokala biograf att den visas där.

Det här är en dokumentär road movie från den allra nordligaste delen av Norge: Finnmark. I filmen talas svenska, norska, ryska och kvänska/ishavsfinska, och filmen är textad på engelska.
Längs resan runt världens ände framträder bilden av Finnmark allt tydligare genom alla bilder och historier som delas med oss längs vägen. En kulturell mosaik som spänner över frågor som handlar om periferi-centrum, miljö, acceptans, vardagsliv, historia och ett samhälle i förändring. Allt är filmat i oktober, en lugn period mellan turistsäsongerna, mellan höst och vinter. Filmen blev otroligt väl mottagen i Honningsvåg (Nordkapp Filmfestival) där många kom och tog mig i hand och tackade för att jag hade gjort filmen. “Äntligen har någon gjort en sådan här film om Finnmark!”.

Har visats på:

Nordkapp Filmfestival 2019.09.15 i Honningsvåg (världspremiär)
Northern Character Green:Screen 2019.09.27 i Kirkenes
Northern Character Green:Screen 2019.09.28 i Nikel (Rysk premiär)
Luleå International Film Festival 2019.09.29 i Luleå (svensk premiär)
Boden International Film Festival 2020.04.08 i Boden (vinnare i kategorin svensk lång dokumentär)

nordkappfilmfestivalgreenscreenLuleafilmfestival

bodenfilmfestival

Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"